Conformarea cu Regulile de Concurență pentru Asociațiile Profesionale

          Asociațiile profesionale joacă un rol important în economie, îndeplinind numeroase funcții legitime care promovează competitivitatea industriei în ansamblu, reprezentarea în fața autorităților și contribuie la elaborarea de ghiduri de bune practici în sectorul de activitate.
          În ciuda acestui aspect, interacțiunea concurenților direcți pune o serie de probleme, ele fiind vulnerabile la depășirea limitelor impuse de legea concurenței.
          Legea concurenței interzice și sancționează sever, orice expresie sau acorduri tacite între întreprinderi sau asociații de întreprinderi, orice hotărâre de asociere sau orice practici concertate, care duc,printre altele, la fixarea prețurilor, împărțirea clienților sau a piețelor.
          Această întâlnire dintre specialiști ai Consiliului Concurenței, avocați specializați în dreptul concurenței și reprezentanți ai asociațiilor profesionale va oferi o imagine a regulilor de conformare, a modelelor de bune practici și minimizare a riscului pe care le puteți implementa atunci când vă gândiți să vă alăturați unei asociații profesionale din industrie și cum să participați la activitățile de asociere.
 

Eveniment organizat in parteneriat cu


 

19 noiembrie, 2018 InterContinental Bucuresti

Pentru informatii suplimentare si participare contactati-ne la 0372 900 670 or [email protected]

AGENDA ÎNTÂLNIRII

 
13:30 – 14:00 Înregistrarea participanților și cafea de networking
14:00 – 14:15 Cuvânt de deschidere
Bogdan Chiritoiu – Președintele Consiliului Concurenței
 

14:15 – 16:15 SESIUNE DE PREZENTĂRI ȘI DEZBATERI
 

Bogdan Chiritoiu – Președintele Consiliului Concurenței
Georgeta Dinu, Partener, Coordonatorul Practicilor de Concurență, Ajutor de Stat și Drept UE, NNDKP
Georgiana Bădescu, Partener, Schoenherr Attorneys at Law
Adrian Șter, Partener Wolf Theiss
Luiza Bedros, Senior Associate, Noerr
Dorin Cojocaru, Vicepresedinte, Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui -APRIL
Daniel Preda, Presedinte, Asociatia Companiilor de Logistica din Romania -ARILOG
 

TEME DE DISCUTIE
 • De ce este vitală respectarea normelor de concurență și antitrust pentru asociațiile profesionale?
 • Măsuri specifice de evaluare a riscurilor
 • Semne de avertizare ale unor zone potențiale cu probleme
 • Ce activități specifice de asociere pot genera potențiale probleme de concurență
 • Ce trebuie făcut în caz de suspiciune de comportament anticoncurențial
 • Activități de asociere care pot fi problematice pentru respectarea normelor din domeniul concurenței
 • Interacțiunea concurenților direcți – schimbul de informații în cadrul asociațiilor profesionale
 • Răspunderea antitrust pentru directorii asociațiilor și conducerea executivă
 • Analiza riscurilor și clasificarea datelor
 • Asigurarea securității datelor intern și extern – Publicarea/divulgarea datelor
 • Evitarea divulgării informațiilor despre concurenți
 • Gestionarea accesului terților la date
 • Sfaturi practice pentru asociații profesionale și membri
 •  

  16: 15- 16.45 Q&A
  16:45 – 18:00 – Cocktail de networking și discuții libere
   

  Vorbitori


  Bogdan Chirițoiu – Președinte al Autorității Naționale de Concurență din România
  Bogdan Chirițoiu este președinte al Autorității Naționale de Concurență din România din 2009. Din 2005 până în 2008 a fost consilier prezidențial pentru afaceri economice și politici publice, iar în perioada 2008-2009 a fost consilier prezidențial în planificare și analiză politică.
  Între 2005 și 2009, Bogdan Chiritoiu a fost șeful Delegației Române la Comitetul de Politică Economică al UE. Deține, din 2008, un doctorat în economie la Academia de Studii Economice din București. Bogdan Chiritoiu are o diplomă în științe politice (Universitatea Central Europeană, Budapesta, 1997) și un Master în Studii Europene (Școala din Londra de Economie și Științe Politice, 1998).
   

   


  Georgeta Dinu Partener, Coordonatorul Practicilor de Concurență, Ajutor de Stat și Drept UE. NNDKP
  Georgeta Dinu se remarcă drept unul dintre cei mai influenți avocați din România în domeniul concurenței și al ajutorului de stat, având o experiență profesională de peste 14 ani. Fie că este vorba de investigații de concurență de mare anvergură și de litigii conexe, de respectarea legislatiei de concurenta in activitatea de zi cu zi, de asistenta in tranzacții majore de fuziuni și achiziții sau de proiecte de drept UE, clienții apreciaza expertiza Georgetei în industrii atent monitorizate de autoritățile de concurență (servicii financiare,
  farmaceutice, media, energie etc.).
   

   

   


  Georgiana Bădescu Partener, Schoenherr Attorneys at Law (București)
  Georgiana Bădescu este partener la Schoenherr România, unde conduce departamentul de concurenta
  si drept UE. Ea acoperă întreaga gamă de consultanță specializată în domeniul concurenței pe diverse piețe, inclusiv servicii financiare, energie, IT & C, producție, FMCG, retail, imobiliare, construcții și produse farmaceutice. A oferit asistență în anchetele sectoriale, precum și investigații efectuate de Consiliul Concurenței din România, în cazurile naționale de control al fuziunilor, probleme de ajutor de stat, evaluări ale concurenței, precum și într-un proiect de monitorizare a angajamentelor asumate de entități.
   

   

   


  Adrian Șter, Partener, Wolf Theiss
  Adrian Șter este membru al echipei de concurenta și antitrust și conduce practica locală a firmei Wolf Theiss din București. Experiența sa în ceea ce privește materia dreptului concurenței se extinde peste 10 ani și include consilierea clienților în industrii precum telecomunicațiile, retail, media, publicitate, energie, bunuri de larg consum și produse farmaceutice, în investigațiile antitrust, controlul fuziunilor și de clemență inclusiv prin furnizarea de cursuri de conformitate și efectuarea de audituri privind dreptul concurenței.
   

   

   


  Luiza Bedros, Senior Associate, Noerr
  Luiza Bedros are o vastă experiență în tranzacțiile de fuziuni și achiziții, restructurarea afacerilor și alte chestiuni corporative complexe, precum și probleme de reglementare în domeniul sănătății, oferind consultanță clienților internaționali și naționali dintr-o gamă largă de industrii. Luiza este, de asemenea, specializată în dreptul antitrust și concurență, asistand clienții cu privire la toate aspectele legate de procedurile de control al fuziunilor în fața Consiliului Concurenței din România, anchetele anticoncurențiale și programele de conformitate.
   

   

   


  Dorin Cojocaru Vicepresedinte, Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui -APRIL
  Dorin Cojocaru activeaza de peste 18 ani in piata laptelui, iar din 2007 este membru in Consilul Director al APRIL. Intre 2010 si 2012 a ocupat functia de vicepresedinte al APRIL iar din 2012 pana in 2013 cea de director general. Incepand cu 2013, domnul Cojocaru este atat Presedinte al APRIL, cat si membru in Consilul Director Romalimenta, Federatia Nationala a Industriei Alimentare. Asociatia Paronala Romana din Industria Laptelui -APRIL , reprezinta intereselor membrilor sai din 2001, membrii ce prelucreaza peste 80% din laptele procesat in Romania.
   

   

   


  Daniel Preda Presedinte, Asociatia Romana de Logistica si Director General Toyota Material Handling
  Cu o experienta de 20 ani in miscarea de marfa, Daniel Preda incearca sa contribuie la promovarea si raspandirea bunelor practici din logistica, la dezvoltareaunei platforme de comunicare pentru specialistii din domeniu, la promovarea si recunoasterea rolului tot mai relevant al logisticii in economia de azi. Una dintre provocarile Asiciatiei ARILOG este atragerea de membri relevanti, marea lor majoritate multinationale, in contextul limitarilor aduse de legislatia de concurenta si antitrust.