Cross-Border

Ghid pentru vanzarea peste granita

Vanzare Cross-Border

Comertul online e o tehnologie care ofera o modalitate mai simpla de a face cumparaturi, intr-un cadru sigur. Te ajuta sa economisesti timp si bani si ai acces la o gama larga de produse din fata calculatorului, tabletei sau a telefonului mobil.

Cross-border, „peste granita”, te ajuta sa extinzi numarul de potentiali clienti carora te adresezi, avand ca obiectiv vanzarea in tarile din jur, UE si non-UE.

Strategie: magazin online dedicat sau marketplace

O prima decizie de luat este legata de modul in care poti intra pe alte piete. Poate fi printr-o versiune localizata a magazinului existent sau printr-un marketplace, precum eMAG Marketplace, care e prezent deja in tara respectiva.

black-friday-romania-armo-0

Catalogul de produse

Detaliile produselor trebuie sa fie in limba din tara careia va adresati. Asigurati-va ca informatiile produselor afisate in magazinul online sunt complete si ofera suficiente detalii pentru client, astfel incat sa ia o decizie si sa nu fie necesare intrebari suplimentare sau sunat. Astfel se va reduce volumul de interactiune cu clientii in procesul pre-sales si numarul de retururi va fi mai redus.

black-friday-romania-armo-1

Stocuri

Un challange pentru vanzarile online cross-border il reprezinta timpul de livrare si asupra acestui timp de livrare, distributia optima a stocurilor conteaza semnificativ.

E important sa va stabiliti o strategie prin care nici sa nu aveti blocate produsele intr-o anumita locatie, dar sa puteti livra cat mai rapid produsele catre clienti.

black-friday-romania-armo-2

Pretul

Lista de preturi, in moneda locala. Atentie la procesarea platii, ideal sa folositi un procesator care poate incasa in moneda locala sa nu fie aplicat schimb valutar, care va duce la diferente intre pretul din cos si pretul platit.

black-friday-romania-armo-3

Infrastructura

 

Oferiti o experienta placuta si rapida de cumparare, folosind o infrastructura adecvata, ideal cloud.

black-friday-romania-armo-7

Vanzarea

Unii clienti vor dori sa comunice, sa solicite informatii suplimentare, daca informatiile din pagina produsului sunt insuficiente. Oferiti detalii complete astfel incat clientului sa ii fie cat mai clar ce cumpara. Comunicarea in limba tarii catre care faceti vanzarea e critica.

black-friday-romania-armo-4

Livrarea

Exista firme de curierat care pot oferi preturi competitive pentru livrarea catre tarile din jur. Impreuna cu partenerii ARMO putem gasi solutiile potrivite si eficiente din punct de vedere al costurilor. De asemea companiile care doresc sa vanda cross-border, pot face schimb de experienta si chiar de resurse pentru partea logistica.

black-friday-romania-armo-6

Plata

In primul rand asigurati-va ca platforma de comert online pe care o folositi poate inregistra comenzile plasate si informatiile referitoare la plata acestora. Monitorizati si urmariti impreuna cu procesatorul tranzactiile.

black-friday-romania-armo-5

Proces post-vanzare

Din nou, comunicarea in limba tarii catre care vindeti e critica. De asemenea, procesul de retur poate fi unul costisitor si greoi. Impreuna cu partenerii ARMO putem gasi solutiile potrivite, care sa fie eficiente si sa respecte legislatia privind consumatorii din tarile in care doriti sa operati.

Daca doriti mai multe detalii despre cum sa vindeti online cross-border, ne puteti contacta: [email protected]

Doresc mai multe informatii

Comertul online in Romania

38% crestere in 2016.

2.5 mld estimat pentru 2017.

In Ungaria:

Vanzari comert online 2017: 1.57 miliarde EUR (estimat), populatie 9.8 milioane locuitori.

In Bulgaria:

Vanzari comert online 2017: 510 milioane EUR (estimat), populatie: 7 milioane locuitori.

In Cehia:

Vanzari comert online 2017: 4.18 miliarde EUR (estimat), populatie 10.5 milioane locuitori

In Polonia:

Vanzari comert online 2017: 9.44 miliarde EUR (estimat), populatie: 38.4 milioane locuitori