Rapoarte E-Commerce

ARMO face parte din organizatiile europene EMOTA si E-Commerce Europe, iar Florinel Chis (director executiv ARMO) este parte din board-ul Ecommerce Foundation.

Daca sunteti interesati de evolutia comertului online din alte state din Europa, va prezentam mai jos succint, pentru fiecare tara.

Retailul online din Europa creste exponential, mai ales in Europa de Sud. Aceasta e doar una din concluziile Raportului European privind E-Commerce 2017. Azi, 26 Iunie 2017,   Ecommerce Europe, EuroCommerce si Ecommerce Foundation au prezentat acest raport in Bruxelles. Raportul trezinta trenduri in ecommerce, fapte si cifre si insighturi privind comertul online din fiecare tara europeana.

In total, comertul online in Europa a crescut cu 15% la 530 miliarde EUR in 2016.  Pentru 2017 este pronosticata o crestere de pana la 602 miliarde EUR, adica aproximativ 14%.

Comertul online evolueaza diferit in functie de tara, astfel cea mai mare crestere inregistrata este in Romania: 38%, Slovacia si Estonia crescand cu 35%. Ucraina a inregistrat o crestere de 31%, Polonia si Bulgaria 25%.

 

Citeste in continuare comunicatul de presa Ecommerce Europe privind European Ecommerce Report 2017.