TV

florinel chis , adevarul

Florinel Chiş, director executiv Asociaţia Română a Magazinelor Online, a detaliat pentru Adevărul Live ce înseamnă comerţul pe internet în România, cum ne comparăm cu ţări din regiune, dar şi care sunt capitolele la care se pot face îmbunătăţiri. De asemenea, el a oferit informaţii despre volumul de cumpărături înregistrat de români zilnic sau anual.

florinel_zflive

Vânzările locale realizate în mediul online vor înregistra anul acesta un avans de circa 45%, piaţa de profil urmând să depăşească astfel pragul de 2 miliarde euro, potrivit estimărilor Asociaţiei Române Magazinelor Online (ARMO). Pe piaţa locală de comerţ electronic mai este însă mult loc de creştere în condiţiile în care românii folosesc internetul mai mult pentru socializare şi mai puţin pentru achiziţii.

Screen Shot 2018-05-18 at 14.30.38

Pentru consumatori este foarte important şi că, atunci când își fac cumpărăturile online, câștigă timp liber.

Orlando Ciocănescu are de 8 ani un magazin online prin care vinde mai ales jucării. De un an a deschis și un mic magazin tradițional pentru a le da încredere celor obișnuiți să vadă produsele și să discute cu un vânzător în carne și oase.

observator_gdpr-min-2

De mâine vom avea dreptul de a fi „uitaţi” pe internet şi în bazele de date ale companiilor. Numele, adresa de domiciliu sau venitul pe care îl câştigăm lunar sunt doar câteva din informaţiile pe care nimeni nu le va mai putea folosi fără acordul nostru explicit.
Un nou regulament pentru protecţia datelor personale, mai strict, intră în vigoare în Uniunea Europeană. Şi, odată cu el, schimbări de procedură în toate domeniile.